Mitt maratonlopp

Över 50!

 

 

51 - Decembermarathon

Datum: 26 december 2016
Min tid: 4:16:49
Väder: Vindstilla, 17 grader

MedaljMedaljMedalj

Marathonåret slutade som det började i Tybblelundshallen i Örebro.

Tipshallen

Tybblelundshallen.

Klockan 14:00 gick starten men jag och Jasko, som sprang halvan, var där redan vid 12. Arrangören hade fixat lunch till de som ville ha. Jag fegade ur och tog bara medtaget beprövat fika. Ingen chansning där inte. Chansning bestod mera av att bara starta. Dåligt tränad. Ett sextimmars lopp veckan innan. En pågående utmaning om att klara 100 miles från 24-31 december. Japp 21 respektive 17 kilometer dagarna innan loppet skvallrar om dålig uppladdning. Men jag kan ju inte låta bli att göra det svårt för mig så varför inte springa ett marathonlopp också.

Själva loppet blev inte alls särskilt spännande. Det enda spännande som hände var att tiden inte startade på startskottet utan starten fick gå om efter två sprungna varv. Tur att vi var inomhus och att två sprungna varv bara innebar 400m.

Jag började mycket försiktigt med flit. Första 14 kilometrarna på en och en halv timma. Sen fortsatte jag i samma stil. För att slutligen avsluta något snabbare när jag kände att det skulle gå utan problem. Ganska disciplinerat med andra ord. Ja förutom den detaljen att jag egentligen skulle sprungit minst en timme långsammare.

Alexander

Stolt Alexander efter ännu ett avklarat marathon.

 

 

 

Tillbaka