Mitt marathonlopp

Det här var värre än jag trodde.

 

 

130 - Ecotrail Stockholm

Datum: 17 juni 2023
Min tid: 7.59.33
Väder start: Sol, 25 grader, 3m/s NNO
Väder mitt i: Sol, 27 grader, 5m/s O
Väder mål: Sprucket, 24 grader, 4m/s ONO

Medaljen Medaljtva Medaljtre

Uppladdning
Dagen innan loppet hann jag med två studentfiranden. Gabriel hann med tre. Vi kan kalla det kolhydratladdning.

Student 2023

Julius

Student 2023

Josephine

Målsättning
Att ha en skön dag i skogarna kring Stockholm.

Karta

Ser ju ut som att man inte vet vart man ska.

Banan Jag borde ha fattat det på de generösa reptiderna, eller jag förstod att det inte var en så lätt bana, men det här var långt värre än jag anade. Det här var 45 000 meter hinder.

Karta

Har jag inte varit här förut?

Bild

Storra skuggan. Inte mycket till skugga här inte.

Före loppet
Samling vid Stora skuggans amfiteater, där arrangören byggt upp ett alldeles förträffligt indianläger. Nu är vi ju pirater så vi hämtade bara ut nummerlapparna och väntade på att klockan skulle slå tio, så att vi fick springa ner till havet.

Bild

Piraterna är redo.

Loppet
Vi joggade iväg lite lagom lätt. Njöt av stigarna. Men vänta nu, nu lämnar vi ju stigen... Trots att vi tog det löjligt lugnt och gick ibland, så var vi helt färdiga redan efter en mil.

Bild

Lokalbefolkningen var tydligen nöjda med våran framfart.

Bara 35 kilometer kvar... Det blev till att varva lätt jogg med lätt promenad. Lätt är nog fel ord här, när jag tänker efter. Det var mycket rötter, stenar och omkullfallna träd att ta sig förbi. Och varmt. Många höjdmeter också. Man uppskattade verkligen när det var slät och platt stig.

Många timmar senare kom vi i mål. Speakern kände igen oss som delar av piratfamiljen och hejade oss in sista biten. Jag kom i mål på 7:59:33 och Gabriel på 7:59:34. Trodde vi skulle få samma tid, men avrundningen var visst till min fördel. För att summera så blev det inte riktigt blev en skön dag i skogen. Men det var en fin bana, fin stämning, fin medalj, fin finisherbuff och fint ordnad mat efter loppet. Tror jag kommer göra den här igen trots allt slit.

Bild

Rejäl medalj.

 

 

 

Tillbaka