Mitt maratonlopp

Äntligen Örebro!

 

 

41 - Februarimarathon

Datum: 27 februari 2016
Min tid: 3:42:01
Väder: Inomhus

MedaljMedaljMedalj

Jag hade försökt springa maraton två gånger tidigare i Örebro. Blev förkyld ungefär en vecka innan bägge gångerna. Men skam den som ger sig. Tredje gången gillt, nu skulle det väl ändå gå. När jag fick ont i halsen precis en vecka innan loppet var det precis som om det vilade en förbannelse över att springa i min uppväxtstad. Tanken att springa i Örebro hade jag redan på nittitalet, men Örebro City Marathon hann läggas ned innan jag hann komma till skott. Och sedan dröjde det ända till slutet av 2014 innan någon annan mara arrangerades där. Och ytterligare nästan ett år innan jag fick höra talas om att det gick att springa i Örebro igen. Och efter det två stycken DNS. Som tur var bröts den negativa trenden. Jag tillfrisknade snabbt och kunde stå på startlinjen i Tybblelundshallen.

Hela banan

Banan var enkel, en 193m lång inomhusoval (man fick använda sig av uppvärmingsbanan innanför 200-meters banan). Håll bara vänster, så kommer du i mål efter en sådär 218 varv. Gick ut friskt och höll en fart, som hade gett en sluttid på kring 3.15. Det höll de första tre milen. Sen blev det totalkollaps. Jag fick problem med både magen och orken. När jag till slut var på banan igen, både bokstavligt och bildligt, så hade jag tappat motivationen. Lyckades i alla fall tvinga mig att slöjogga det som var kvar.

Inte nöjd efteråt, men det är så det kan bli. Ibland går det inte så bra som man tänkt sig. Det positiva var att det blev ett årsbästa. Det var ju första maran för året. Sen så fick jag pricka av ytterligare ett av Sveriges landskap. Är uppe i hela sju nu. Tror jag får skärpa till mig ordentligt ifall jag ska klara av allihop.

 

 

 

Tillbaks