Mitt marathonlopp

Det går att springa marathon i december också.

 

 

103 - Helsingborg Cannonball

Datum: 12 december 2020
Min tid: 4.50.53
Väder start: Mulet, 4 grader, 5m/s OSO
Väder mål: Mulet, 4 grader, 5m/s OSO

Medalj Medalj Medalj

Målsättning
Inga särskilda mål den här gången, bara att ta sig runt och ha kul.

Helsingborg Cannonball

Åtta varv runt Påarp

Upplägget var att man skulle springa 8 varv på två rätt lika slingor på drygt 5 kilometer runt Påarp. Varannan gång en lång slinga på 5565m och varannan en gång kort slinga på 5062m. Skillnaden mellan slingorna var den sista biten in mot varvning där den korta slingan gick en kilometer för sig själv ganska rakt mot varvningen, medans den långa slingan nästan helt och hållet följde vägen man nyss kommit fast baklänges. Jo, så småningom fick man gena mot varvningen även på den långa slingan. Pga Covid-19-restriktioner, blev det två lopp med två olika starttider denna gång.

Helsingborg Cannonball

Dagens andra startfält, foto Johanna Gren.

Tävlingen
Tanken var att Louise och jag skulle hålla ihop hela loppet. Och det gjorde vi nästan hela tiden, det var bara några få korta stunder som vi inte sprang ihop. Vi pepade varandra runt loppet och hade kvalitetstid med varandra.

Helsingborg Cannonball

Redo för dagens bravader!

Jag tänkte att vi skulle ha någon gångpaus då och då, kanske hälften gång, hälften lätt jogg, men det blev inte många promenadbitar alls. Den första kom kanske vid 13 kilometer, och därefter ungefär var femte kilometer. Och de flesta var korta. Och jag som trodde att det skulle gå tungt för Louise, hon hade ju liksom inte tränat alls, men istället slog hon till med nytt personligt rekord med drygt 30 minuter. Wow!

Helsingborg Cannonball

Här flyger jag vi fram, nästan, foto Johanna Gren.

Helsingborg Cannonball

Efter loppet blev det bubbel... , foto Johanna Gren.

Helsingborg Cannonball

...tårta... , foto Johanna Gren.

Helsingborg Cannonball

...och en liten mysig brasa! , foto Johanna Gren.

 

 

 

Tillbaka