Mitt marathonlopp

Uppesittarkväll? Jag tar ett marathon istället!

 

 

104 - Helsingborg Cannonball

Datum: 23 december 2020
Min tid: 3.29.12
Väder start: Mulet, 4 grader, 6m/s SV
Väder mål: Mulet, 6 grader, 4m/s SV

Medalj Medalj Medalj

Målsättning
Inga särskilda mål den här gången, bara att ta sig runt och ha kul. Så borde det ha varit i alla fall, men nu fick jag för mig att jag skulle springa under fyra timmar.

Helsingborg Cannonball

Åtta varv runt Påarp

Vinterbanan denna gång också, man springer 8 varv på två rätt lika slingor på drygt 5 kilometer runt Påarp. Varannan gång en lång slinga på 5565m och varannan en gång kort slinga på 5062m. Skillnaden mellan slingorna var den sista biten in mot varvning där den korta slingan gick en kilometer för sig själv ganska rakt mot varvningen, medans den långa slingan nästan helt och hållet följde vägen man nyss kommit, fast baklänges. Jo, så småningom fick man gena mot varvningen även på den långa slingan.

Helsingborg Cannonball

Dagens startfält

Tävlingen
Jag råkade rycka ifrån resten av startfältet direkt. Men så besinnade jag mig och väntade in Johan, så fick vi båda vara lite sociala. Det höll visserligen bara ett varv. Jag tyckte att det inte gick tillräckligt fort för att komma under fyra timmar så jag gjorde en rätt liten fartökning i början av andra varvet, med resultatet att Johan började släppa. När han väl släppt kunde jag inte låta bli att göra fartökningen lite rejälare. Och plötsligt låg jag på en fart strax under 5 minuter per kilometer.

Helsingborg Cannonball

...Och där springer vi iväg!

Helsingborg Cannonball

Jag och Johan.

Helsingborg Cannonball

Bara jag.

Löpningen kändes bra så jag fortsatte i ungefär samma takt kilometer efter kilometer, mil efter mil. Eller nästan. Jag får erkänna att sista milen gick något långsammare. Men bara lite, för nu ville jag komma in på en tid under tre och en halv timme. Vilket jag gjorde också, fast marginalen var inte stor. Försökte få större marginal men det gick inte. Glad ändå.

Helsingborg Cannonball

Här spelar jag bara trött.

Helsingborg Cannonball

Jag framför skogen i Påarp.

 

 

 

Tillbaka