Mitt marathonlopp

Det går att springa marathon på Julafton, faktiskt är det nog det bästa man kan göra på Julafton.

 

 

105 - Helsingborg Cannonball

Datum: 24 december 2020
Min tid: 5.13.52
Väder start: Mulet, 3 grader, 2m/s V
Väder mål: Mulet, 4 grader, 3m/s NNV

Medalj Medalj Medalj

Målsättning
Inga särskilda mål den här gången, bara att ta sig runt och ha kul. Förlåt, jag menar bara att ta sig runt och ha Jul.

Helsingborg Cannonball

Sex varv runt Påarp

Dagen till ära fick vi springa en specialkomponerad julbana. Det var i vinterbanans långa varv plus en liten extra tillagd slinga längst bort på varvet, så att varvet blev drygt 7 kilometer långt. På så sätt fick man mötas oftare och framförallt behövde man bara springa sex varv, och bara sex varv gör ju det hela kortare och lättare. Man kan ju åtminstone försöka att lura sig själv på det viset.

Helsingborg Cannonball

Årets jobbigaste dag att vara tomte, hur tänkte vi egentligen?

Tävlingen
Tanken var att Louise och jag skulle hålla ihop hela loppet. Och det gjorde vi nästan hela tiden, det var bara några få korta stunder som vi inte sprang ihop. Vi peppade varandra runt loppet och hade kvalitetstid med varandra. Startfältet på sex personer hade efter ett halvt varv delat upp sig i tre klungor om två man i varje. Louise och jag var mittenklungan. Klungorna höll sig intakta hela loppet igenom förutom tätklungan där Johan spurtade ifrån Susanne på sista varvet.

Helsingborg Cannonball

Dagens startfält

Jag hade tunga ben hela loppet, så det var skönt att Louise ville ta det lugnt. Dagens stora behållning var att sprida lite julglädje genom att springa omkring och önska alla vi mötte en God Jul. Bästa minnet var den lilla killen i tomteluva som slet upp villadörren när vi sprang förbi och ropade God Jul efter oss.

Helsingborg Cannonball

Finns det några snälla löpare här?

 

 

 

Tillbaka