Mitt marathonlopp

Bianca blir blåst på ett födelsedagsmarathon

 

 

124 - Helsingborg Cannonball

Datum: 30 januari 2022
Min tid: 5.22.15
Väder start: Sol, 5 grader, 15m/s NV
Väder mål: Sol, 6 grader, 13m/s NV

Medalj Medalj Medalj

Målsättning
Att Bianca skulle få springa ett marathon på sin födelsedag.

Helsingborg Cannonball

Tour de Påarp

Det var 8 varv runt Påarp som skulle klaras av. Det var två något olika varv dessutom, ett lite längre och ett lite kortare. Ordningen man skulle hålla reda på var två långa, två korta, två långa, två korta. Eller hur var det nu igen? Nä, det var faktiskt inga problem att hålla reda på. Och kanske lite bra hjärngymnastik att ha något att tänka på under varven.

Helsingborg Cannonball

Dagens partygäng

Tävlingen
Jag sprang tillsammans med Gabriel och Bianca. Det gick bra till att börja med, vi ledde efter 100m! Taktiken var att blanda gång och jogg. Första varvet gick helt enligt plan kanske någon minut för fort, men sen gick det skta med säkert utför. Lite fler gångpauser, joggen gick långsammare, gångpauserna blev längre, joggen gick ännu långsammare. På tredje varvet började jag bli orolig, Bianca bet visserligen ihop tappert och vi tog oss framåt med tillräckligt hög hastighet, men det kändes som om det gick trögt alldeles för tidigt. Bianca kämpade vidare på ett föredömligt vis, och kanske hade det gått hela vägen (läs, vi hade kunnat gå hela vägen), men fotleden sa ifrån på skarpen och strax innan 27 km fick hon kasta in handduken.

Helsingborg Cannonball

Ute på söndagspromenad

Sjätte varvet sprang jag och Gabriel tillsammans. Ingen mer gång och tempot låg på 5 min/km. Nu skulle vi bara få slut på loppet. Det visade sig att jag hade mer bråttom att få slut på det hela. Så mot slutet av varvet sprang jag vidare själv och Gabriel fick springa i sin egen takt istället för att bli stressad av mig.

Sjunde och åttonde varven gick riktigt bra. De sista fem kilometrarna var nog min snabbaste marathonavslutning, vilket inte säger så mycket med tanke på att jag i princip alltid tappar ordentligt på slutet. Nåväl, i mål kom jag, glad och nöjd som vanligt. Gabriel kom en in en stund senare på tiden 6.03.21.

Värt att notera, Lennart Skoog gjorde sin mara nummer 998. Om tre veckor blir det nummer 1000! Imponerande!

 

 

 

Tillbaka