Mitt marathonlopp

Att vinna ett marathon med över en timme och ändå inte bli dagens huvudnummer.

 

 

125 - Helsingborg Cannonball

Datum: 26 mars 2022
Min tid: 3.20.13
Väder start: Enstaka moln, 8 grader, 4m/s NNV
Väder mål: Enstaka moln, 12 grader, 5m/s NNV

Medalj Medalj Medalj

Målsättning
Att sätta nytt årsbästa, vilket var ett väldigt enkelt mål med tanke på att jag bara gjort en mara tidigare i år, och den gick på över fem timmar. Fast jag ville nog att det nya årsbästat skulle vara en bra bit under 4 timmar, så att det blev lite snyggt.

Helsingborg Cannonball

Jubileumsbanan

Numera har de ett gäng banor i påarp som de kan byta mellan för omväxlings skull. Som en överaskning så var det "Jubileumsbanan" som skulle springas vid den 77:e upplagan av Helsingborg Cannonball. Jubileumsbanan fick den heta eftersom Lennart Skoog sprang sitt 1000:e marathon här en månad tidigare. Det var 6 varv runt Påarp som skulle klaras av, om vardera lite drygt 7km. Man hade möjlighet att få sätta ut vätska och energi vid vändningen, men jag tänkte mig att det räckte med min kylväska vid varvningen och nöjde mig med det.

Helsingborg Cannonball

Dagens arena, Olympia

Dagen började med att släppa av Louise och Bianca vid Olympia för JSM, Louise skulle fäkta och Bianca döma.

Helsingborg Cannonball

Dagens startfält

Tävlingen
Blev själv direkt efter starten och försökte få till ett bekvämt men relativt fort tempo. Blev väl en 4.20-4.25 per kilometer till att börja med. Och det kändes förvånansvärt bra. Justerade så småningom ner till 4.30 per kilometer. Kändes jättelätt. Wow! Men någonstans på fjärde varvet började jag bli trött. Jag fick kämpa ordentligt de sista två varven. Och trots ett mycket lägre tempo så kändes det verkligen inte lätt längre. Men jag kom i mål i alla fall. Och nytt årsbästa blev det också.

Helsingborg Cannonball

Före loppet

Helsingborg Cannonball

Efter loppet

Helsingborg Cannonball

Louise blev dagens hjältinna, silver på JSM (U20, dvs födda 2002 och yngre)

Helsingborg Cannonball

Både silver och brons till FFF Stockholm!

 

 

 

Tillbaka