Mitt marathonlopp

Med Stockholm Marathon inställt arrangerades det här loppet istället samma dag som Stockholm Marathon skulle ha gått.

 

 

84 - Ljusseveka Maraton

Datum: 30 maj 2020
Min tid: 3.23.47
Väder: Växlande molnighet, mycket sol, 18-20 grader, 5m/s NO

Medalj Medalj Medalj Medalj

Målsättning
I och med att jag faktiskt tränat hyggligt de två senaste månaderna så valde jag en relativt hög målsättning: Jag tänkte klara av maran på 3.15.

Mitt mål för året, som jag döpt till "Twenty Twenty Year of Plenty", är annars att springa plenty med marathon, gärna med goda resultat. Goda och speciella marathon skulle kunna duga i brist ovanstående. Kan säga att det gått sådär hittills. Vem hade anat att ett otäckt virus skulle stänga ner alla lopp i hela världen och sabotera mitt mål fullständigt. Så därför var det helt underbart att Apladalens Löparklubb valde att trotsa eländet och arrangera en tävling ändå.

Ljusseveka Maraton

Värnamo fyller 100 år, lika bra att fira med ett marathon.

Ljusseveka Maraton

Hur man bäst tar sig runt i Värnamo

Tävlingen
På grund av COVID-19 restriktioner så var deltagarantalet begränsat till 50, varav 40 dök upp till start. Starten var dessutom uppdelad på 4 startgrupper med första start 10:00. Jag startade i den tredje startgruppen 10:20. 8 varv skulle avklaras på en 5 000 meter lång bana. Start och mål på samma ställe. För att få till marathondistansen startade man med att springa en dryg kilometer åt fel håll. Vilket gjorde att man passerade mållinjen åt rätt håll första gången efter 2 195 meter.

Ljusseveka Maraton

Gabriel startar

Ljusseveka Maraton

Alexander startar

Själva loppet började rätt bra. Jag kom ganska snabbt in i det tänkta tempot. De första kilometrarna gick något för fort, men sen rullade det bara på. Typ, till 25 km, sen tog dålig träning, dålig form och dålig värmetålighet ut sin rätt. Och efter det så var det tungt, tungt, tungt hela vägen in i mål. Så skönt att slippa ge sig ut på ett varv till.

Gabriel klarade av loppet bra. Sprang omkring och var glad och positiv hela tiden. Märkligt med tanke på att han i stort sett inte tränat alls. Hygglig tid fick han också, 4.33.17.

Ljusseveka Maraton

Ånej, nu springer jag omkring och skrattar igen!

Ljusseveka Maraton

Lite plågad löpare

Ljusseveka Maraton

Aaaaaaaaah! Jag står inte ut längre!

Ljusseveka Maraton

Fördelen med flervarvsbana är att man hinner träna målgester många gånger.

Ljusseveka Maraton

Glad löpare

Ljusseveka Maraton

Här en löpare som tror att han har vunnit.

Ljusseveka Maraton

Arrangerande Micke visar hur man ska panta flaskorna.

Ljusseveka Maraton

Alexander firar nummer 84

Ljusseveka Maraton

Gabriel firar nummer 16

 

 

 

Tillbaka