Mitt marathonlopp

Loppet där solen alltid tycks skina, och det gjorde den i år igen!

 

 

92 - Ölands Marathon

Datum: 25 juli 2020
Min tid: 4.13.47
Väder start: Sol, 21 grader, 5m/s S
Väder mål: Sol, 20 grader, 4m/s S

Medalj Medalj Medalj

Ölands Marathon

Bron, den största svårigheten med Ölands Marathon

Målsättning
Komma i mål under 4 timmar. Gärna kring 3.30.

Karta

Karta.

Banan går på Norra Öland och är i princip en trevarvsbana. Varvet består av en lång slinga och en kort slinga. Bägge utgår från korsningen i mitten av Löttorp. Det blir som en mycket deformerad liggande åtta. Det är bara det att varvet är 13km långt och tre varv blir bara 39 km. Så för att få till rätt längd så springer man först två korta varv runt kvarteret, sen springer man slutslingan på trettonkilometersvarvet. När det väl är sprunget så är det tre varv som gäller.

Banan går mestadels utanför tätorten, genom det typiska öländska haglandskapet och en del små skogsdungar. Här och var passeras en gård. Grönt, lummigt och vackert med andra ord. Däremot ser man inte så mycket hav, bara en några hundra meter lång sträcka längs en stenig strand varje varv.

Ölands Marathon

Jag fångade en så här stor fisk på varv 2, foto Susanne Gren

Tävlingen
Kroppen kändes bra från start. Jag höll ett stadigt tempo kring 4:30 min/km på prologen, och halva första varvet. Men det kändes att det var varmt. Andra halvan av varvet en bit under 5 min/km. Det kändes rätt lätt. Ut på andra varvet kändes det som att det skulle bli ett bra lopp. Men någon kilometer in på varvet högg det till i magen. Sen var det magproblem resten av loppet. Och resten är ingen rolig historia så den skiter jag i.

Ölands Marathon

Slutet är nära, foto Susanne Gren

Ölands Marathon

Loppet är äntligen över

 

 

 

Tillbaka