Mitt marathonlopp

Den stora comebacken!

 

 

Medalj

 

Medalj

 

Medalj

4 - Stockholm Marathon

Datum: 31 maj 2008
Min tid: 5.16.09
Väder: Varmt och soligt, ca 25 grader

Återigen comeback, den här gången efter skador, sjukdomar och allt annat möjligt som hållit mig borta från tränandet. ...vänta här nu! Vaddå, tränandet? Jag hade ju inte tränat! Fick ju bara för mig att springa ändå. För någon gång i slutet av maj kom jag på att jag faktiskt kände mig frisk och utan skadebesvär. Jag klarade till och med att jogga ett varv i spåret. Hade inte sprungit på evigheter, men nu sprang jag faktiskt. Wow! Jag kan ju springa! Då kanske det kunde vara värt att pröva lyckan i Stockholm Marathon också. Sagt och gjort, det var bara att dra på sig skorna och besöka den kungliga huvudstaden.

Taktiken var att gå ut lugnt och sen hålla på så länge som möjligt. Jag hade klarat 5 km innan maran, med lite vilja så skulle jag nog kunna klara närmare halva loppet. Sen så skulle jag gå resten av banan.

Förvånande nog så kom jag över 28 km innan jag bestämde mig för att lägga av. Började nämligen känna att jag skulle åka på en rejäl träningsvärk. Lite skämmigt att inte springa hela maran, men jag klarade i alla fall maxtiden. Och förresten var det rätt skönt att gå. Har faktiskt aldrig känt mig så fräsch efter ett marathonlopp. Förutom träningsvärken då.

Såg en löpare som hade klätt ut sig till hund. Kanske inte världens bästa dag att springa i päls.

Karta

 

 

 

 

Tillbaka