Mitt maratonlopp

Mitt 9:e Stockholm Marathon.

 

 

Medalj

 

Medalj

 

Medalj

29 - Stockholm Marathon

Datum: 1 juni 2013
Min tid: 5:02:53
Väder: Mulet sedan regn, 14 grader

9:e Stockholm Marathon och 29:e maratonloppet totalt, det borde man fira med en kanontid. Eller inte. Av olika anledningar hade jag tyvärr inte tränat alls inför årets upplaga av Stockholm Marathon. Så jag fick nöja mig med att bara försöka ta mig runt. Klara reptider och sånt. Planen var väl att gå ganska mycket och försöka hamna så nära rätt sida av sex timmar som det gick.

Nu hade jag gjort ett rätt bra lopp förra året, så jag skulle stå precis bakom eliten med startnummer 257. Jo där hörde jag ju verkligen hemma! Jag valde att smyga mig bak till bakre delen av startled F (sista startledet)... Nummerlappen höll jag väl dold... ;-)

Joggade iväg i extremt lågt tempo, och fortsatte på den vägen. När jag började närma mig två mil hade jag trots det börjat få såpass mycket marginal mot reptiderna att jag började planera för att gå. Och då menar jag gå ganska långa sträckor. Nu råkade jag få sällskap vid 17 km av en förstagångslöpare jag träffat på tågstationen på väg till Stockholm och sedan återigen vid starten. Så istället för att gå gjorde jag henne sällskap i nästan en mil. Vid 25 km så började jag gå. Det blev inte så många kilometrar för regnet började vräka ner och jag blev rätt kall. Känseln började försvinna från händerna och jag kände att det inte skulle gå att gå. Det fick istället bli småjogg med små gångpauser resten av vägen.

Vid 40 km fick jag för mig att jag skulle avsluta med en långspurt. 10 minuter och 20 sekunder senare var jag i mål. Min snabbaste (dokumenterade) maratonavslutning någonsin!

När jag skulle hämta överdragskläderna, så var de borta, faktum var att hela den delen av överdragsutlämningen var nedmonterad. Alla andra med låga nummer hade ju redan varit där för några timmar sen. Fick hämta mina grejer i en annan fålla istället. Vid värdesaksutlämningen så ropar killen som expedierar mig till sina kollegor, -"Han är här nu"! -"Vi hade tänkt efterlysa dig", fortsätter han...

Karta

 

 

 

 

Tillbaks