Mitt maratonlopp

Irländsk julafton uppe i Svampen, en riktig höjdare!

 

 

42 - Svampen Marathon

Datum: 30 april 2016
Min tid: 4:11:46
Väder: Blåsigt, småmulet, 8 grader.

MedaljMedaljMedalj

Andra maratonloppet i år, andra gången i Örebro. Och den första gången var också i år. Örebro tar sig som maratonstad med andra ord. För mig alltså.

Valborg

Valborgsmässoafton, då firar normalt folk att vintern är slut. Eller så firar man kungens födelsedag. Nu är ju jag inte helt normal, jag springer marathon istället.

Svamp

Dagens hinder som skulle besegras. Dags att göra svampstuvning.

Svamp

Loppet gick på hög höjd, 52 meter upp i luften.

Godis

I goodiebagen som man fick på nummerlappsutdelningen låg det en godisbag.

Vatten

Sportdryck var enkelt ordnat, loppet går ju trots allt på ett vattentorn.

Nummer

Nummerlapp på, sen var det bara springa.

Smoking

Fast man måste ju få stanna för att ta en fotopaus. Mitt 42:a maratonlopp. Så det var meningen att det skulle vara lite speciellt. Uppklädd var jag visst också. Eller var det för att fira kungen?

Kurva

Banan var mycket enkel. Bara en kurva. Men vilken kurva sen, den bara fortsate och fortsatte. Drygt 42 kilometer lång var den. Lärdom, lopp behöver inte vara särskilt raka bara för att det är få kurvor.

Böjelse

Varje varv var 93 meter långt. 453 varv blev det totalt. Kan erkänna att jag tappade räkningen ganska fort. Tappade bort var jag var på varvet också. Följde bara med strömmen runt, runt, runt. Hamnade i något transliknande tillstånd, där jag hela tiden hade samma restaurang på insidan, samma plexiglas på utsidan, och samma betong att sätta ner fötterna på. Blev ungefär som att man sprang och sprang och sprang, men ändå stod man kvar på samma ställe. En gång väcktes jag plötsligt ur min trans när jag höll på att springa rakt in i en utskjutande metalltrappa. Lyckades i sista stund göra ett vigt (nåja) språng över. Landningen gav mig minst fyra blåa tånaglar. Vid ett annat tillfälle sprang jag in i något annat utskjutande, hann aldrig uppfatta vad det var för något. Resultatet blev ett sår tvärsöver ena axeln. Inte den vanligaste maratonåkomman direkt.

Kostymnisse

Tydligen var det inte bara jag som hade klätt upp mig.

Lutande tornet i Örebro

Efter loppet så var jag lite sne.

Sne

Mycket sne.

Svampstuvning

Loppets snygga logga.

 

 

 

Tillbaks