Mitt marathonlopp

På grund av en outgrundlig slump råkade jag hamna i Skövde en dag i november. Och minsann gick det inte ett maratonlopp av stapeln just den dagen. Att jag då valde att delta var dock ingen slump.

 

 

Skövde

 

Skövde

17 - TUS-maran

Datum: 6 november 2010
Min tid: 3:48:40
Väder: Växlande molnighet, vindstilla, 3 grader

Det var som sjutton, det blev ett sjuttonde marathon också! Jo, det kanske man hade kunnat vänta sig, men inte just den här dagen. Sjuk- och skadeperioden innan Göteborg Marathon ersattes raskt av en rejäl influensa direkt efteråt. När jag till slut tillfrisknar anmäler jag mig till Åland Marathon. För att nästan omedelbart bli tvungen att sjukskriva mig från tävlingen. Med sjukdomshistoriken och det faktum att det nu bara fanns två marathon kvar på svensk under 2010, så såg det plötsligt väldigt mörkt ut med att komma upp i tio mararatonlopp under året. Det ljusnade dock när jag dagen innan den här maran till min stora glädje upptäckte att simtävlingen jag skulle vara funktionär på blivit flyttad. förberedelsena var som vanligt inte de bästa, hade bara hunnit med två korta träningspass sen senaste förkylningen, och ska jag vara helt ärlig satt nog förkylningen i lite granna fortfarande vid dessa pass. Men nu var jag ju både frisk och ledig så sådana små petitesser fick mig inta att tveka.

Gryningen den 6 november kom. Kungen lät skjuta lösen och alla var beredda att rycka framåt, men dimman som låg över fälten var så tät att kungen tvekade. Dags för slaget vid Lützen. Samma dag i Skövde bara 378 år senare startade också med dimma, men sen upphörde alla likheter. Dimman lättade och en vacker novemberdag uppenbarade sig. Visst jag fick kämpa jag också, men bara för att orka ta mig runt. Och det var inte helt lätt för på slutet orka jag bara nätt och jämt hålla styrfartfart. Det var knappt att jag lyckades glida över mållinjen. Kungen blev inte heller skjuten. Eller, vad vet jag han ska visst vara ute på älgjakt så man kan inte vara helt säker.

Värt att notera är att banan var en förlängd variant av banan till Vinterspring Marathon. Nu hela 1483 meter lång.

 

 

 

Tillbaks