Mitt maratonlopp

Pirater siktade i Skövde. Stort sjöslag blev det.

 

 

46 - Skövde Ultrafestival

Datum: 29 juli 2016
Totaltid: 24.00:00
Distans: 61 294m
Marathontid: 4:53:12
Väder: Växlande molnighet, 22-25 grader.

MedaljMedaljMedalj

Skövde Ultrafestival har jag funderat på att springa i många år. Den brukar arrangeras i slutet av augusti, och då krockar den alltid med något annat, Kraftloppet i Finspång till exampel. I år hade den flyttat till slutet av juli och jag kom inte på någon bra ursäkt för att låta bli loppet, så då fick det bli en resa till Skövde.

Piratbas

Piraterna samlade innan start.

Jag fick med mig ett gäng sugna marathonlöpare hemifrån, och slapp därmed göra resan själv. Vi körde med pirattema den här gången. Vi brukar ju se ut som pirater så steget var kanske inte så långt.

Ultralöpare

Skövde Ultrafestival. (Bild från Skövde Nyheter)

Man kunde välja mellan att springa 48 timmar, 24 timmar, 12 timmar, 6 timmar, 1 timme, eller 100 km. Valet av så många olika ultradistanser har sannolikt något med namnet på tävlingen att göra. Vi valde 24 timmar, start 12:00 på fredag. Vi hade alla som mål att klara marathondistansen, och alla tänkte sig ha gjort det redan på fredagkvällen. Sen brydde vi oss inte om att göra så mycket mer, så vi bokade in oss på hotell i centrala Skövde istället för att vara ute och springa hela natten.

Start

Starten går. (Bild från Skövde Nyheter)

Starten i en ultra är lite speciell. Man ställer upp sig bakom startlinjen. Adrenalinet pumpar. Spänningen ligger i luften. Startern räknar ned. Skottet brinner av. Och sen antiklimax. Allt tycks stå stilla, och det gör det också, sen börjar löparna sakta gå framåt. Så småningom, efter någon meter så börjar några jogga lätt.

Mål

Julius femte

Vi varvade löpning och gång. Vi varvade skratt och sång. Vi körde våra piratgrejer och fick med oss ett gäng medtävlare på vårat skoj. Vi plundrade vätske- och matstationer. Vi levde rövare på banan helt enkelt. Efter några timmar började vi bli klara med de 106 varv som krävdes.

Mål

Louise springer i mål

Vid åttatiden var alla klara och vi kunde avfyra våran champagneskeppskanon. Vi firade ordentligt, sen firade vi seglen, och kröp till kojs. Tillbaka på arenan strax innan målgång dagen därpå för att putsa till siffrorna lite. Vi avslutade med att gå i mål tillsammans. Och målet blev 94 meter efter varvning ungefär vid vårt piratnäste.

Gabriel

Gabriel firar

Bianca

Bianca firar

Julius

Julius firar

Louise

Louise firar

Alexander

Alexander har firat färdigt

Galen pirat

To err is human, to arrr is pirate.

Våra distanser blev:
Alexander 61 294m (maratonpassering 4.53.12)
Gabriel 48 894m (maratonpassering 4.57.37)
Bianca 49 294m (maratonpassering 7.00.31)
Julius 48 894m (maratonpassering 7.49.47)
Louise 46 894m (maratonpassering 8.07.07)

Alla piraterna

Piraterna är redo för att slå till. (Bild från Skövde Nyheter)

Se upp Skövde! Piraterna kan komma tillbaka vilket år som helst.

 

 

 

Tillbaka