Mitt maratonlopp

Piraterna överraskar Skövde igen...

 

 

59 - Skövde Ultrafestival

Datum: 29 juli 2017
Min tid: 6:00:00
Min distans: 47 144m
Min marathontid: 4:24:07
Väder: Regn, 15 grader, 4m/s S

MedaljMedaljMedalj

Marathon två dagar på raken. Det var som 2017!

Kanon

Skyltmannen dök upp och underhöll oss löpare i sex timmar non-stop

Tävlingen var ett sextimmarslopp. Den som hinner längst på sex timmar vinner.

Banan var enkel, en 400-meters oval, runt, runt, runt... Ännu enklare idag, för nu hittade jag. Starten var flyttad till motsatt sida från målinjen (minus fem meter), så att efter 106 och ett halvt varv hade man kommit upp i 42 195m.

Planen var att bara ta det lugnt och slita så lite som möjligt. Maran skulle avklaras inom sex timmar och sen skulle jag lägga all energi på att supporta de övriga piraterna. Nä, vänta det där var ju gårdagens plan! Äh, återanvänder man samma bana, så kan man lika gärna återanvända samma plan. Tänk om jag skulle göra det enkelt för mig, och återanvända race rapporten också? Nä, det skulle bli för lätt. Det skulle verkligen inte passa sig när man gör två marathon på raken, för det är ju absolut inte lätt.

Klockan 12:00 gick starten. Jag växlade jogg med promenad och tog det faktiskt väldigt lugnt. Det gick väl cirka en kvart. Men vad hände nu? Någon hade visst satt på stora utomhusduschen. Konstant regn i sex timmar. Andelen promenad minskade drastiskt. Det fanns en anledning till att jag började hoppa över promenader. Det gjorde ont att gå. Stela lår och trötta ben ville inte alls gå. Insåg snart att slöjogg gjorde ont också. Hmm, vanlig jogg också. Tro det eller ej, men all slags löpning gjorde ont. Bara att uthärda. Som tur var fick jag sällskap av den alltid leende Sofia (Hela Marathonsverige vet vem jag menar), som berättade historier och plötsligt hade en mil försvunnit någonstans mitt i loppet.

Skyltmannen stod på ena kortsidan och hejade. Otroligt att man kan heja så mycket. Snart kunde han namnen på varenda löpare, och mer därtill. Skrek på alla, så mycket det gick. -"Heja Alexander!" -"Heja Annika som förut sprang i rött och det här varvet springer i gult!" -"Bra då ses vi nästa varv igen!"

Flera skyltar hade han med sig också. Mina favoriter var: "Följ den vita linjen!", "Ett varv till!, "Inget att se! Cirkulera!"

Regnet avtog i styrka allteftersom. Och när jag väl hade klarat av ett marathon så promenerade jag bara lite granna. Jag var nöjd kan man säga.

Selfie

Jag blev tvungen att ta en selfie. Solglasögonen hade jag inte mycket nytta av idag.

Gabriel

Lite bubbel för Gabriel som kommit upp i 10 marathon

Gabriel och Valdemar

Helgens stora hjältar. Ja en är det i alla fall, den andra är faktiskt ganska liten

Kuriosa 1. Sprang förbi en löpare på ena långsidan. Lagom till kurvan kom han på att han inte ville bli omsprungen utan skulle springa förbi tillbaka. Men det gick inte så fort. Så han låg hela kurvan i spåret utanför och kämpade för att komma om. Det var så konstigt gjort, så när kurvan var slut så frågade jag vad han höll på med egentligen. -"Breddidrott?".

Kuriosa 2. När man kommer direkt från ett 24-timmarslopp så upplever man sextimmarslöparna som fartdårar. Stressar runt banan gör de. Och lustigt nog så måste vi ha stressat lite också, för det gick fortare för bägge två idag.

Kuriosa 3. Notera medaljen. Jag fick visst en medalj från en annan tävling, Skövde 6-timmars, som går i mitten av mars.

Våra distanser blev:
Alexander 47 144m (marathonpassering 4.24.07)
Gabriel 43 541m (marathonpassering 4.55.28)

 

 

 

Tillbaka