Mitt marathonlopp

Mer höst än vinter

 

 

123 - Vintermarathon

Datum: 13 november 2021
Min tid: 3.13.55
Väder start: På gränsen till regn, 6 grader, 3m/s O
Väder mål: Mulet, 7 grader, 3m/s O

Medalj Medalj Medalj

Målsättning
Att göra årsbästa, dvs bättre än 3.38. Fast jag tänkte mig nog under 3.30. Kom på när starten gick att jag inte hade bestämt mig för vad jag skulle sikta på. Orutinerat! Bestämde mig efter några hundra meter för att 3.15 kunde vara rimligt.

Vintermarathon 2021

Apladalen med omnejd

Banan
Sex varv på en sju kilometer lång bana. Grusvägar genom park, längs med å, ängslandskap med rader av träd. Vacker bana.

Tävlingen
Vintermarathon är Svenska Marathonsällskapets egna marathon. Det går på olika ställen varje år, men ungefär samma tid på året, någon gång i november. För att få till det så tar man hjälp av lokala föreningar för att arrangera, i år var det Apladalens Löparklubb i Värnamo som arrangerade. Dagen till ära hade jag klätt mig enbart i deras klubbfärger, svart och orange, t.o.m. skorna och klockan gickan i de färgerna. Det var faktiskt helt oavsiktligt, på morgonen kunde jag inte hitta linnet jag tänkt ta, utan tog istället första bästa. Sen råkade jag ta fel skor, de orange istället för de röda. Likadant var det med piratbuffen det var den som låg framme bara. Väl på plats, när jag såg deras klubbflaggor och klubbkläder, kunde jag bara le åt mitt oavsiktliga klädval.

Det kändes lite kallt vid start, så jag drog iväg i lite för högt tempo för att bli varm. Sen gick det gradvis långsammare och långsammare. Första kilometern på 4.08 och kilometer fyrtioett på 5.18. Jag fick slita sista två varven för att klara under 3.15, tänkte att jag har ju marginal. Men kilometertiderna blev sämre och sämre ändå, och marginalen den minskade i rask takt. Tur att det inte var någon kilometer längre! Kan konstatera att jag som vanligt inte är riktigt tränad för att hålla farten genom distansen. Men vad gör väl det, glad och nöjd efteråt blev jag i alla fall.

Vintermarathon

Obligatoriskt foto från loppet

 

 

 

Tillbaka